Не се доверявайте на всички съвети, които четете по списанията

Вижте някои неща, които сте чували често, но се оказва, че всъщност не са верни: Човек трупа излишни килограми, когато яде късно - всъщност няма значение кога ядем. Важното е калориите, които поемаме, да не надвишават определените норми, които са

2010-06-02 21:43:07
Не се доверявайте на всички съвети, които четете по списанията
Вижте някои неща, които сте чували често, но се оказва, че всъщност не са верни:

Човек трупа излишни килограми, когато яде късно - всъщност няма значение кога ядем. Важното е калориите, които поемаме, да не надвишават определените норми, които са нужни за един човек. Човек почва да трупа мазнини, когато поема повече калории, отколкото изразходва.

Лекарствата, подходящи за деца, са проверени добре - никое лекарство не е толкова добре проверено, само ваксините и лекарствата срещу простудни заболявания са изпитани в клинични условия. Някои лекарства, които са предназначени за по-сложни болести като на сърдечносъдовата система, не са толкова добре тествани.

Сънят преди 00.00 часа е най-здравословен - не е важно кога спим, а колко качествено спим. Важно е дълбоката фаза на съня да е пълноценна, защото именно в нея нашият организъм си почива най-много. Хубаво е тази фаза да трае три часа след полунощ, защото след това време започва да се задейства вътрешният ни будилник.

Лошата светлина разваля очите - досега не съществуват изследвания, които да подкрепят напълно тази теза. Да, очите на човек се уморяват по-бързо и лесно, когато чете на слаба светлина, но това не влошава състоянието им.

Полезно е за гръбнака, когато човек седи изправен - повечето хора отдавна знаят, че това твърдение е мит. Най-добрата позиция за седене е, когато гръбначният стълб и бедрата сключват ъгъл от 135 градуса. Важно е за гръбнака, позата на седене да се променя от време на време, за да си почиват мускулите. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия